Nombrosos alcaldes de l’Alt Pirineu s’han desplaçat aquest dijous al Parlament per tal d’assistir al ple que ha proclamat la república catalana. Mig miler de batlles de tot el país s’han congregat a la cambra catalana per assistir a aquesta sessió històrica, i els altpirinencs hi han estat àmpliament representats. Així, des de Cerdanya hi han baixat pràcticament tots els alcaldes. De l’Alt Urgell també hi ha hagut una nodrida representació de batlles i fins i tot un d’ells, el d’Organyà, Celestí Vilà, hi ha baixat conduint un autocar ple de veïns i veïnes que s’anaven a concentrar a les portes del Parlament. Dels Pallars, mentrestant, han estat una desena els batlles que s’han desplaçat a Barcelona, entre ells els de Sort, Esterri d’Àneu, Rialp, o el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. A banda dels alcaldes, també han estat molts els veïns i veïnes que han baixat a concentrar-se davant del Parlament mentre es feia el ple, gràcies als autobusos especials que han sortit des de les comarques pirinenques.

En relació a la situació d’Albert Batalla, que aquest dijous va anunciar que deixava l’acta de diputat i abandonava el PDeCAT, finalment ha ocupat el seu escó habitual i, a través de les xarxes socials ha explicat que deixa en suspens les declaracions fetes dijous, ja que finalment la independència s’ha portat a votació al Parlament. D’altra banda, i un cop proclamada la independència, en moltes poblacions altpirinenques s’han convocat concentracions davant dels ajuntaments per celebrar la decisió i defensar la república.

El Pirineu avui