La Guàrdia Civil ha detingut a una persona de 43 anys i resident a la Seu d’Urgell per un delicte de contraban. Tal com ha donat a conèixer el cos aquest divendres en un comunicat, l’home va ser sorprès aquest passat dijous a mig matí prop del poble de Civís conduint un 4x4 carregat de tabac de contraban provinent d’Andorra. Els agents realitzaven un servei fiscal per aquesta zona propera a la frontera amb el Principat, quan van sospitar del conductor del 4x4. En aturar-lo i inspeccionar-li el vehicle, hi van trobar un total de 4.550 paquets de tabac de vàries marques, valorats en 20.515 euros, i recoberts en bosses de plàstic negres. Davant d’aquests fets, els agents van procedir a detenir al conductor, acusant-lo d’un delicte de contraban. Tant el gènere com el vehicle li van ser requisats i han quedat a disposició de l’autoritat judicial. D’altra banda, aquest passat dimecres al vespre efectius de la Guàrdia Civil van decomissar 2.444 paquets més de tabac de contraban de vàries marques i 900 paquets de picadura per valor de gairebé 11.000 euros. La intervenció va tenir lloc al mateix recinte duaner de la Farga de Moles i va comportar la detenció del conductor d’un tot terreny amb matrícula francesa que duia el tabac amagat en diversos dobles fons.

El Pirineu avui