El procés de transparència i homologació fiscal que està duent a terme Andorra és el més adient per culminar l'acostament a Europa. Aquesta és la reflexió que José Manuel Durão Barroso ha expressat davant les autoritats del país i representants del món econòmic i financer en el marc de l'Andorran Financial Summit.
José Manuel Durão Barroso ha estat un dels caps de cartell de l'Andorran Financial Summit. L'expresident de la Comissió Europea ha estat al país per conèixer de primera mà com Andorra avança cap a Europa. Un procés de transparència i homologació fiscal que el cap de Govern i el ministre de Finances han compartit amb l'exmandatari europeu.

Durão Barroso ha aplaudit la transformació del Principat, que l'acosta a la Unió Europea i que permet garantir el creixement econòmic al país. També ha destacat el paper dels petits estats per convertir-se en jurisdiccions estables i atractives. "Andorra és també part del nostre projecte a Europa", ha assegurat. Creu que el país està fent "els passos correctes" i que. després de "moments difícils", pot "encarar el futur amb més confiança, no només per la feina en el sector financer, sinó també pel treball en tots els àmbits per generar riquesa i prosperitat".

L'expresident de la Comissió Europea ha aprofitat la conferència davant de centenars de representants del món econòmic i financer per defensar els valors actuals d'Europa. Opina que "Europa està avançant". "Després del Brexit i de la victòria del president Trump, algunes veus preveien el final d'Europa i la victòria dels nacionalismes i els populismes. Això no passarà", ha afirmat Barroso.

Durão Barroso ha recalcat la necessitat de treballar en equip per evitar noves crisis econòmiques i financeres. Ha assegurat també que augmentar la supervisió garanteix la supervivència d'aquests sectors

Parlen al vídeo: J.MANUEL DURAO BARROSO, expresident de la Comissió EUROPEA

El Pirineu avui