Últims dies per veure l'exposició Wikiars a les instal·lacions de la Biblioteca Pública Maria Barbal. L'exposició és un recull d'imatges creades per estudiants de les escoles d'art i disseny catalanes. Wikiars mostra el procés de treball de creació d'imatges per a una enciclopèdia, en aquest cas la Viquipèdia, l'enciclopèdia online amb més entrades a internet.

L'exposició pretén donar a conèixer el projecte Wikiars impulsat per Wikimedia Commons, una iniciativa que té per objectiu que els estudiants facin activitats que els siguin útils per al seu aprenentatge alhora que aporten imatges o continguts a Wikipedia i altres projectes de cultura lliure.

L'exposició està formada per 8 plafons autònoms on és mostra casos reals de com s'han creat algunes de les imatges de la Viquipèdia, com ara la reconstrucció de l'aparença del militar Antonio de Villarroel a partir de les dades històriques.

Des de la Biblioteca Pública Maria Barbal s'ha organitzat un taller per ensenyar a entrar dades al Viquipedia, a més ha iniciat un projecte per ampliar els continguts del Pallars en aquesta enciclopèdia.

L'exposició estarà disponible fins al dia 02 de novembre.

Parlen al vídeo: LAURA FUSES, DIRECTORA BIBLIOTECA PÚBLICA MARIA BARBAL

El Pirineu avui