Després de la concentració a suport de l'ensenyament, l'equip de govern de Tremp i l'oposició han convocat dos plens extraordinaris, aquest dimecres, que s'han realitzat consecutivament.

En el primer ple s'ha sotmès a votació dues mocions, una per exigir la llibertat dels presidents d'ANC i Òmnium Cultural, i l'altra per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

La moció per exigir la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cruixart s'ha aprovat per unanimitat. La segona moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya, s'ha aprovat per parts, ja que el grup de Compromís per Tremp s'ha abstingut en un dels punts de la moció on s'acorda manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 01 d'Octubre. La resta de la moció s'ha aprovat per unanimitat.

El segon ple extraordinari s'han sotmés a votació dues mocions presentades pel grup de l'oposició Compromís per Tremp, una per fer de l'educació una eina fonamental per a la construcció d'una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera; l'altra, d'avant els fets ocorreguts, defensar que el diàleg i l'acord són possibles.

La primera moció sobre l'educació s'ha aprovat per unanimitat. La segona moció ha creat controversia entre els membres del ple. Finalment l'equip de govern format per Esquerra i el PDeCat, s'han abstingut en aquesta segona moció.

El Pirineu avui