L'Arxiu Nacional d'Andorra ha dut a terme, aquest dijous a la Farga Rossell, una jornada de debat sobre l'estat de la recerca històrica a Andorra i la seva difusió.
La jornada s'inscriu en la sèrie d'activitats que el ministeri de Cultura, Joventut i Esports està preparant amb motiu del centenari del naixement del pare Cebrià Baraut i Obiols, amb la col•laboració de diferents entitats i associacions culturals d'Andorra i de fora del Principat. Al llarg de la jornada s'han celebrat dues taules rodones amb professionals relacionats amb la història, els museus i l'arqueologia, per debatre l'estat de la recerca històrica a Andorra i la seva difusió.

El pare Cebrià Baraut i Obiols (El Vilar de Cabó, Alt Urgell, 21 de maig de 1917 - Montserrat, 8 de juny de 2003) historiador i monjo benedictí català va dedicar gran part de la seva trajectòria a l'edició de les fonts documentals d'Andorra i al coneixement i difusió de la seva història. El Govern d'Andorra ha homenatjat en diverses ocasions la seva figura i el treball: l'any 2001, el ministeri titular de la Cultura va editar Miscel•lània a Dom Cebrià Baraut i Obiols, i el 2004 els ajuts d'investigació i recerca dotat per l'Arxiu Nacional d'Andorra, des del 2000, es van passar a nomenar Ajuts d'investigació i recerca històrica Cebrià Baraut i Obiols.

Parlen al vídeo: CARLES GASCÓN, HISTORIADOR

El Pirineu avui