Andorra vol intercanviar informació fiscal amb una setantena de països el 2019. Hi hauria els de la UE i pràcticament tots els estats grans del món. El titular de Finances ho ha confirmat a l'Andorra Financial Summit, una trobada amb representants d'entitats financeres d'arreu del món.
Jordi Cinca ha explicat, aquest dijous al matí, que s'està treballant perquè el 2019 es pugui intercanviar informació fiscal amb uns 70 estats. Assegura que "pràcticament no quedarà cap país del G-20, com a molt un, amb el qual no s'estigui fent l'intercanvi, i totes els països de pes en l'esfera internacional hi seran".

Andorra ja ha formalitzat i aprovat que es puguin dur a terme intercanvis d'informació fiscal amb els 28 membres de la UE. També s'ha entrat a tràmit parlamentari un text legislatiu que farà possible que s'ampliï a una desena més, i ara es pretén incrementar la col·laboració amb més estats. Es tracta de països que han aprovat el Conveni multilateral d'autoritats fiscals que va promoure l'intercanvi d'informació fiscal. Cinca indica que "l'únic filtre que vam posar a la llei va ser que han de ser signataris del conveni i tenir tots els paràmetres legislatius integrats perquè l'intercanvi ofereixi totes les garanties".

Davant d'uns 200 representants de l'àmbit financer de tot el món, Cinca ha informat que el Govern està negociant amb el Fons Monetari Internacional perquè Andorra sigui un estat integrant. Considera que beneficiaria l'economia i la imatge de solvència del país.

Parlen al vídeo: JORDI CINCA, Ministre de Finances

El Pirineu avui