Els alumnes de 2n de Primària de l'escola Alfons I de Puigcerdà han visitat aquest dijous l'Arxiu Comarcal de Cerdanya per tal de conèixer aquest equipament cultural. Les responsables de l'Arxiu els han preparat una visita-taller que ha començat amb una breu explicació sobre quina tasca desenvolupen, què és un document, un pergamí, com es digitalitzen els documents per consultar-los en línia o què diferència un Arxiu d'una biblioteca. Després els nens i nenes han pogut veure les instal·lacions i el dipòsit on es guarden els documents.

Van ser els mateixos alumnes els que volien saber com era Puigcerdà abans i, per això, les mestres van proposar a l'Arxiu fer aquesta visita. Des de l'equipament cultural veuen important que els més joves coneguin els serveis que ofereixen perquè quan siguin grans en puguin fer ús.

Cada curs escolar, l'Arxiu Comarcal cerdà rep la visita d'estudiants, tant d'Educació Primària com de Secundària o Batxillerat.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui