Aquest dimarts al vespre l'equip de govern de Sort ha convocat un ple extraordinari per aprovar dues mocions, un que rebutja l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola i una altra que exigeix la llibertat immediata dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i l'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Les dues mocions han estat aprovades per unanimitat.

Des de l'ajuntament de Sort, s'ha destacat que aquest no es tracta d'un suport incondicional al Govern, ja què en el moment en que no compleixin la voluntat del poble català, l'ajuntament retirarà la moció.

Els ajuntaments pallaresos de la Pobla de Segur i La Torre de Capdella també han aprovat en plens extraordinaris el rebuig a l'aplicació de l'article 155. Aquest dimecres els ajuntaments de Tremp i Isona i la Conca Dellà també sotmetran a votació la moció en plens extraordinàris.

Parlen al vídeo: RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT

El Pirineu avui