Per tercer any, l'Arxiu Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya impulsen el cicle de conferències “Explica'm una història”, un seguit de xerrades que tenen l'objectiu d'apropar la història local, les curiositats, mites i descobertes recents als veïns. Com en les passades edicions, les conferències tindran lloc als tres divendres de novembre al vespre a la Sala Sebastià Bosom de l'Arxiu cerdà.

La primera xerrada serà el divendres 3 de novembre a les 19h i anirà a càrrec dels historiadors Carles Gascón i Oliver Vergés. El tema escollit és 'L’Acta de Consagració de la Catedral d’Urgell: un fals del temps del bisbe Ermengol redactat entre 1016 i 1024'.

La segona tindrà lloc el dia 10 a les 20h i tractarà sobre el pas de Juli César per la comarca. Aquesta conferència l'oferirà l'historiador i professor a l'UAB Oriol Olesti, un dels coordinadors dels treballs d'investigació que s'estan fent al jaciment del Castellot de Bolvir.

Per últim, el divendres 17 de novembre hi ha previst una nova xerrada a les 20h. La historiadora Sandra Adam parlarà sobre l'església de Sant Llorenç de Das.

Les conferències, que compten amb el suport del Consell Comarcal de la Cerdanya, són gratuïtes i obertes a tothom.

El Pirineu avui