Aquest 2017, els Bombers ja han comptabilitzat un total de 1.152 sortides a Catalunya relacionades amb el medi natural, ja siguin persones que s'han perdut a la muntanya o a la costa o que han patit un accident mentre feien alguna activitat a l'aire lliure. L'any passat van ser 1.048 els rescats que van fer els Bombers, el que demostra que l'augment d'aquest tipus de serveis està directament relacionat amb l'increment del nombre de persones que realitzen activitats a l'exterior.

A Cerdanya s'han registrat 39 rescats de gener a setembre, vuit més que en el mateix període del 2016. D'aquests, 10 han estat per atendre persones desaparegudes i 28 han estat rescats de muntanya.

Els mesos de més bon temps acostumen a ser els mesos on hi ha més sortides. Un altre dels moments de l'any amb més casos de gent que es perd a la muntanya és durant la temporada de bolets. A banda de conèixer el territori, des del parc de Bombers de Puigcerdà recorden altres factors que cal tenir en compte abans de fer una sortida a la muntanya.

També fins al setembre del 2017, s'han registrat 53 sortides relacionades amb el medi natural al Pallars Sobirà, 29 al Pallars Jussà, 25 a l'Alt Urgell i 21 a l'Alta Ribagorça. La comarca catalana on hi han hagut més rescats és el Ripollès, amb 73 serveis.

Parlen al vídeo: QUIM ARENAS, CAP PARC BOMBERS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui