Quatre veïns de la Vall Fosca acusats d'impagament per Endesa estaven citats aquest dimecres al jutjat de Tremp. Finalment, abans de celebrar-se la vista els veïns han arribat a un acord amb la companyia.

El procés es va iniciar al 2009 en el moment en què Endesa aplica a les factures de la llum un IVA del 21% sobre la Tarifa d'Últim Recurs, sense respectar el contracte de tarifa bonificada firmat l'any 1927, aquesta incorrecta aplicació de la tarifa és traduïa en què el 92% de la factura representava l'IVA.

Els veïns reclamen que es tingui en compte el contracte de 1927 a l'hora d'aplicar l'IVA.

Tot i arribar a un acord amb la companyia el procés encara no ha finalitzat.

Els advocats que porten el cas estimen que es podria allargar fins a 10 anys.

Parlen al vídeo: JOSEP MONTANA, VEÍ VALL FOSCA

El Pirineu avui