Des de l'any 1997, cada 24 d'octubre es commemora el Dia Internacional de les Biblioteques. La proposta sorgeix en record a la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, Vijecnica, bombardejada la nit del 24 al 25 d'agost de 1992 per les forces serbobòsnies durant el conflicte balcànic (1991-1995).

La biblioteca comunal encampadana ha celebrat el Dia internacional de les biblioteques amb diverses activitats, de les que cal destacar la gimcana per equips i per a totes les edats, en la que han participat pares i nens des de 2/4 de 5 de la tarda.

La gimcana ha constat d'una sèrie de proves d'aptitud relacionades amb el món de les biblioteques, on s'han de demostrar habilitats de recerca, lògica i treball conjunt.
Aquest mateix dimarts s'ha realitzat l'entrega de premis del concurs d'Instagram #encampviulabiblio, que va començar el passat 16 d'octubre i que consistia en fer-se una fotografia a la biblioteca que demostrés què es pot fer dins d'una biblioteca.
De la trentena d'imatges que han participat en el certamen, el guanyador de la fotografia més familiar ha estat la família Ribó-Grégoire, i pel que fa a la fotografia més original, el guanyador ha estat Edgar Vidal.

Parlen al vídeo:  ALBA - POL

El Pirineu avui