El Ple de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell celebrat de manera extraordinària aquest dimarts ha aprovat per majoria una moció en què insta “el govern espanyol i els partits que li donen suport” a aturar “la suspensió de l'autonomia de Catalunya, que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola”. D’aquesta manera, l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell ha expressat el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. El text ha estat presentat conjuntament per l’equip de govern, del PDeCAT, i els grups municipals d’ERC i CUP, que l’han votat a favor.

La moció aprovada “condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”. D'altra banda, explicita el suport de l'ajuntament alturgellenc al Govern i al Parlament per “fer efectiu el mandat popular” de l'1 d'octubre,
“en els termes que estableix la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament”. En aquest sentit, Compromís per la Seu ha demanat la votació punt per punt de la moció i en alguns punts els regidors han votat diferent. En general, s’han oposat als punts que fan referència més explícita a la independència, però s’han abstingut o votat a favor dels altres.

La sessió, convocada de forma urgent, ha comptat amb l’assistència d’un bon nombre de veïns i veïnes, que han omplert la sala de plens de l’Ajuntament. Aquesta mateixa moció s’està aprovant aquests dies a molts municipis del país.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, REGIDOR D’ESQUERRA - PAU LOZANO, REGIDOR DE LA CUP - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui