L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) promouen que els consistoris aprovin una moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que suspèn l'autogovern català. L'AMI i l'ACM proposen que els plens municipals es realitzin els dies 23, 24 o 25 d'octubre, previs a l'aprovació del 155 el proper divendres al Senat.

A Cerdanya 16 dels 17 municipis ja tenen convocat el ple extraordinari per aprovar el text de rebuig dins el període de temps proposat o ja ho han fet. Alp, Riu i Urús han estat els primers en fer-ho aquest dimarts i dimecres ho faran Puigcerdà, Bellver, Ger, Llívia, Bolvir, Fontanals, Prullans, Das, Montellà i Martinet, Guils, Isòvol, Prats. Lles preveu fer-ho dilluns, un cop aprovat l'article. Així, doncs, només Meranges no celebrarà el ple.

El Pirineu avui