Aquest setembre ha començat el segon curs complet al Conservatori de Música dels Pirineus que va néixer amb l’objectiu d’oferir estudis professionals als alumnes de les escoles de música de Puigcerdà, La Seu d’Urgell i Berga. Un dels propòsits dels seus impulsors és que, tot i estudiar en diferents seus, els estudiants puguin compartir coneixements i experiències. És per això que cada any fan una estada conjunta que finalitza amb un concert. Però, a més, calia que els alumnes poguessin rebre formació per part del mateix professorat i en el mateix moment. Per aconseguir-ho, l'ajuntament de Puigcerdà equiparà una aula de l'escola de música municipal, una de les seus del Conservatori, perquè es converteixi en una aula virtual.

El consistori puigcerdanenc invertirà 15.000 euros en equipar l'aula amb una pissarra digital, una pantalla, càmera i micròfon. D'aquesta manera s'evitarà que els alumnes de les escoles de música de Puigcerdà, La Seu i Berga, que també tindran ben aviat aules virtuals, s'hagin de desplaçar per rebre les classes i només ho hagin de fer els seus professors.

El Conservatori de Música dels Pirineus és el primer conservatori català de l’eix transversal en amunt, que uneix prop d’un miler d’estudiants d’aquestes tres escoles de música. La seu de Puigcerdà compta aquest curs amb 9 alumnes que poden cursar estudis professionals de música i escollir entre 12 instruments.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui