Tot i que els permisos que Andorra reserva per als treballadors fronterers ha pujat aquest octubre, les xifres indiquen que el nombre de persones que viuen al Pirineu català o francès i pugen cada dia al Principat a treballar va a la baixa. Concretament, durant el segon trimestre del 2017 el nombre de permisos fronterers atorgats ha caigut un 0,4%, situant-se en 1.378. Des de la Seu d’Urgell s’interpreta aquest fenomen com un signe de la millora del mercat laboral a l’Alt Urgell, que ha fet que no tanta gent hagi de marxar a Andorra a buscar feina.

Precisament amb aquest objectiu, el Servei d’Immigració d’Andorra ha desplaçat a una tècnica al workshop celebrat aquest dimarts a la Seu d’Urgell per tal d’assessorar a les persones que vulguin treballar al Principat.

Recordem que la setmana passada el Consell de Ministres d’Andorra va acordar incrementar un 35% la quota general de permisos específics per a treballadors fronterers –fins als 198- i un 25% la quota de temporers –fins als 175-.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - MARIA ROSA CALL, TÈCNICA IMMIGRACIÓ ANDORRA

El Pirineu avui