L'Audiència de Lleida ha condemnat a 12 anys i 3 mesos de presó el jove que el juny de 2016 va provocar voluntàriament un accident de trànsit a Ribera d’Urgellet amb la intenció de matar la seva exparella, una noia de la Seu d'Urgell que viatjava de copilot. El tribunal el condemna per dos delictes de temptativa d'homicidi; d’una banda a set anys i tres mesos per intentar matar l'exparella i de l’altra a cinc anys més per intentar matar el conductor del vehicle que circulava en sentit contrari i amb qui va xocar de manera intensionada.
L'Audiència també prohibeix al jove, que en el moment del xoc tenia 23 anys, comunicar-se o acostar-se a l'exnòvia a menys de 150 metres durant vuit anys. A més, ordena sis anys de llibertat vigilada i que indemnitzi la noia amb 18.000 euros per les lesions i seqüeles causades. També se li imposa a una multa de 900 euros per dos delictes lleus de lesions, per les ferides que van patir els ocupants de l'altre vehicle. Recordem que aa fiscalia sol·licitava gairebé 22 anys de presó, però l’Audiència ha reduït la pena ja que no ha acceptat alguns agreujants. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Els fets van tenir lloc al voltant de les 10 de la nit del 26 de juny del 2016, a la carretera N-260, al terme de Ribera d'Urgellet.

El Pirineu avui