Amb la voluntat de donar vida a la parròquia i situar-se al capdavant de l'organització de fires al Principat, el Comú ha portat a terme aquesta iniciativa de crear la marca "Explòria" i convertit la parròquia en ciutat firal.
El projecte es desenvoluparà en un recinte firal que es muntarà d'uns 3.000 metres quadrats repartits al Prat Nou, el carrer Bonaventura Riera i l'espai esportiu Prat Gran.

El projecte treballa amb un pressupost de 275.000 euros anuals que es repartiran en quatre grans esdeveniments durant el mes de novembre. El primer serà la Firesport, seguirà la 5a trobada de Microproductors de Vi, el Canòlich Músic i s'acabarà amb la Fira del Vehicle d'Ocasió i Ecosostenible.
Explòria compte amb el suport de Vallbanc per organitzar els diferents esdeveniments

La marca Explòria acollirà així tots els esdeveniments firals que s'encabiran a la parròquia. Des del Comú es pretén que Sant Julià sigui coneguda arreu per l'organització de fires de diferents temàtiques, i poder atreure visitants no només d'Andorra, sinó de països limítrofs i d'altres d'àmbit europeu.

Parlen al vídeo: JOAN VIDAL, CONSELLER OBRES I ESDEVENIMENTS - SERGI PALLEROLA, ÀREA NEGOCI VALLBANC

El Pirineu avui