Els partits i les entitats independentistes a l’Alt Urgell es preparen per una setmana que, segons totes les previsions, serà decisiva. El fet que dijous se celebri un ple al Parlament on, previsiblement, s’aixecarà la suspensió de la declaració d’independència, fa que el territori s’estigui organitzant per mobilitzar a la gent al carrer. Tot i que encara no està clar què passarà ni quina serà la reacció de l’Estat espanyol, es fa difícil predir quines actuacons caldrà fer. Tot i això, des de l’esquerra independentista recomanen a tothom estar molt atent.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat de Junts pel Sí, Albert Batalla, ha remarcat que els propers dies caldrà molta fermesa.

De moment, aquest dimarts ja s’ha convocat un ple extraordinari a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, on es mostrarà el rebuig a l’apliació de l’article 155. Mentrestant, dimecres a la tarda es farà una concentració a la plaça dels Oms en defensa de l’escola catalana.

Parlen al vídeo: PAU LOZANO, REGIDOR CUP LA SEU - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU I DIPUTAT

El Pirineu avui