Kilian Jornet ha passat aquest divendres pel quiròfan per sotmetre's a una reinserció del labrum glenoideo en cada espatlla. Aquesta operació li servirà per resoldre dues lesions que arrossega des de fa anys, després de dislocar-se les dues espatlles en un accident d'esquí. Des de llavors, ha anat patint diferents luxacions que li han comportat molèsties i complicacions durant la pràctica esportiva. La més recent va ser aquest mes de juliol, quan es va luxar l'espatlla esquerra en el transcurs de la Hardrock 100, una cursa d'ultradistància als Estats Units.

Jornet ha decidit passar per quiròfan i sotmetre's a una doble intervenció per posar fi a la lesió. I ho ha fet a la tardor, quan hi ha menys proves esportives. L'operació ha tingut lloc a la Clinica Teknon de Barcelona i ha estat supervisada pel metge personal del cerdà, el Dr Daniel Brotons. Els metges estimen que Jornet necessitarà entre 5 i 6 mesos per recuperar-se al 100%. Abans, estarà entre 3 i 5 setmanes amb les espatlles immobilitzades per continuar amb la recuperació de la mobilitat de les dues espatlles.

Amb motiu de l'operació Jornet ha decidit ajornar la Bob Graham Round, el repte que li quedava pendent per a aquesta temporada, i centrar-se en la recuperació de la lesió abans de pensar en nous reptes per als propers mesos.

El Pirineu avui