Una part de la comunitat educativa de la Seu d’Urgell, agrupada en la Comissió de Suport a l’Escola Catalana, ha elaborat un manifest i una recollida de signatures. Ho han fet, segons expliquen, arran dels atacs que ha anat rebent l’escola catalana aquest dies i, concretament, per les incidències que hi ha hagut en un centre de primària de la Seu d’Urgell. Recordem que tres famílies han denunciat a l’escola Albert Vives per, presumptament, haver afavorit l’assetjament als seus fills per motius polítics arran dels fets de l’1 d’octubre. El manifest es pot signar a Change.org, on ja s’han recollit prop de 700 suports, i en diferents espais de la ciutat. Quan s’hagin recollit prou sugnatures s’enviarà al Departament d’Ensenyament de Lleida. Entre d’altres coses, el manifest assenyala que l’escola catalana és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme. També indica que és una de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social. Afegeix que la professionalitat dels docents i l’autonomia de centre són el puntal del sistema educatiu de Catalunya i que en garanteixen la pluralitat.

A més, indica que l’escola catalana està íntimament lligada a la seva realitat social i és per això que ha d’atendre les inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics. El manifest conclou que atacar la professionalitat dels docents és intentar atemorir-los, desprestigiar-los, posar en dubte la figura de l’educador i dinamitar un dels pilars fonamentals de la societat. Així, insten a no oblidar que aquests atacs al sistema educatiu català també perjudiquen directament els infants.

El Pirineu avui