Igual que ja han fet amb les darreres diades, desenes de veïns i veïnes de l’Alt Urgell baixaran aquest dissabte a manifestar-se a Barcelona. En aquesta ocasió ho faran amb motiu de la concentració que tindrà lloc al Passeig de Gràcia per tal de reclamar la llibertat dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. A l’Alt Urgell s’ha habilitat un autobús que s’ha omplert amb molt poques hores.

En aquest sentit, Mas ha celebrat que d’ençà que van començar les accions reivindicatives per garantir el referèndum, a finals de setembre, la població alturgellenca ha respost molt bé.

Encara relacionat amb l’empresonament de Cuixart i Sànchez, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat en la sessió d’aquest dijous una moció presentada conjuntament pel PDeCAT i Esquerra que demana el seu alliberament.

Parlen al vídeo: MARIA MAS, COORDINADORA ANC ALT URGELL

El Pirineu avui