Bones notícies per als treballadors pirinencs que busquen feina a Andorra. El Principat ha incrementat un 35% la quota general de permisos específics per a treballadors fronterers –fins als 198- i un 25% la quota de temporers –fins als 175-. El Govern andorrà ha aprovat aquest dimecres una quota general d’immigració per al període comprès entre l’octubre i l’abril de l’any que ve. La quota general creix dels 500 permisos de l’any passat als 900 i, tot plegat, respon a la millora de les condicions socioeconòmiques que fan que hi hagi cada vegada una major oferta de llocs de treball i menys persones inscrites al Servei d’Ocupació.

Pel que fa als permisos per a temporers d’hivern, en total se’n podran atorgar 3.787, el que representa un 15,42% més que la temporada 2016-2017. En tots els casos, si els treballadors fronterers, és a dir el que viuen al Pirineu català o francès i pugen cada dia a treballar al Principat, esgoten els 175 permisos que tenen reservats, i encara en queden de la bossa global, també hi podran accedir.

Parlen al vídeo: XAVIER ESPOT, MINISTRE D’AFERS SOCIALS, JUSTÍCIA I INTERIOR

El Pirineu avui