Aquest dimecres s'ha presentat a Tremp els resultats de l'aplicació dels plans locals de seguretat viària i les experiències a municipis de l'Alt Pirineu i Aran.

La jornada l'ha presidida per la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, acompanyada de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Maria Rosa Amorós.

En l'àmbit català, les localitats amb plans de seguretat viària han reduït un 13,8% els accidents de trànsit amb víctimes, respecte a l'augment del 8,9% d'accidents en els municipis que no l'apliquen. Mentre que a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, els municipis amb pla local han reduït un 17% els accidents amb morts i ferits greus, mentre que els que no en disposen han augmentat un 11%.

Només 10 municipis de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran disposen del Pla local de Seguretat Viària, les localitats representen el 56% de la població d'aquesta àrea.

Cara al 2017, hi ha previst la redacció de plans per a un total de 23 municipis nous. Un d'aquest serà el municipi de la Pobla de Segur, que coincidint amb l'acte ha signat un conveni marc de col·laboració en matèria de seguretat viària, a més de l'Annex per a la redacció d'un Pla local de seguretat viària.

Parlen al vídeo: EUGENIA DOMÉNECH, DIRECTORA SERVEI CATALÀ TRÀNSIT

El Pirineu avui