Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al matí tres homes, d'entre 29 i 36 anys, de nacionalitat espanyola, dos veïns de Màlaga i un de Còrdova, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, segons ha informat el cos policial mitjançant un comunicat de premsa.

Durant el transcurs d'un control policial preventiu que s'havia muntat al camí de la Vinyola, al terme municipal de Puigcerdà, els agents van detectar un vehicle que, en veure la seva presència, va agafar un altre camí amb la clara intenció d'evitar el control policial. Tot seguit, i davant les evidències que haguessin comès algun il·lícit penal, els Mossos van iniciar un seguiment per tal d'aturar el vehicle. Durant la persecució, els agents van observar que els ocupants llençaven sis paquets en diferents zones amb vegetació. Poc després, van aconseguir aturar-los i detenir els tres homes. Seguidament  van comprovar que els paquets que havien llençat per la finestra contenien haixix. A més, a un dels detinguts també li van trobar, amagats entre la roba, 3 paquets amb 322 grams d'aquesta substància. En conjunt, es va comissar 1.825 grams d'haixix, valorats en 12.500 euros.

Els detinguts han passat aquest dimarts a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà.

El Pirineu avui