Després de les concentracions d’aquest dimarts al migdia, la majoria de poblacions de l’Alt Pirineu han tornat a congregar a desenes de persones a les seves places per tal de reclamar la llibertat dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sàncez. A la Seu d’Urgell, la plaça dels Oms s’ha tornat a omplir de gom a gom. Molts assistents han portat espelmes, que han acabat dipositant al davant de l’ajuntament, on s’hi ha fet una estelada de llum. La concentració ha durat prop de mitja hora. Al Pallars Jussà, mentrestant, molts veïns s’han aplegat a la concentració que s’ha fet a la capital comarca. Així, els carrers de Tremp han acollit a centenars de persones, que després de fer una marxa silenciosa, han acabat cantant els Segadors.

A Puigcerdà, mentrestant, han estat prop d’un miler les persones que s’han congregat al carrer. Després de fer un recorregut pels carrers més cèntrics de la Vila s’han congregat a la plaça de l’ajuntament, on han llegit un manifest.
Cal destacar que moltes de les espelmes utilitzades en aquesta marxa han estat reutilitzades de la gran encesa de l’estelada que es va fer fa uns dies a Llívia. La resta d’aquestes espelmes s’han baixat a la concentració de Barcelona.

Parlen al vídeo: GEMMA ESCUR, ANC PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui