L'´hípica d'Ur (Alta Cerdanya) acollirà aquest cap de setmana la Fira Internacional del Cavall, que enguany arriba a la 16ena edició. Durant els dos dies, les instal·lacions es convertiran en un punt de trobada per als amants dels cavalls i per al públic en general, ja que la fira vol ser un aparador del cavall en totes les seves vessants. Des de les 9h i fins les 16.30h hi haurà concursos, proves, animacions i espectacles.

L'any 2001 l'ajuntament d'Ur va decidir impulsar aquesta fira del cavall, que actualment l'organitza una associació formada per un conjunt de persones relacionades amb el món dels equins. Té lloc a finals d'octubre perquè és quan el bestiar baixa de la muntanya i és el millor moment perquè un jurat distingeixi els millors exemplars. La fira, que ha anat creixent en els últims anys, aplega participants i visitants de les dues bandes de la frontera.

A banda dels concurs de cavalls de tir de les races Breton, Comtois i Percherons de Cerdanya i de la venda de cavall de tir i sella, un dels plats forts serà l'espectacle Mulesc que la companyia 'Tete de Mule' oferirà tant dissabte com diumenge a la tarda.

La fira, amb entrada gratuïta, també tindrà expositors de productes locals, tallers, restauració i sortejos.

Parlen al vídeo: JULIETA PÉREZ, RESPONSABLE COMUNICACIÓ

El Pirineu avui