Les urgències pediàtriques s’han reduit un 52% des de l’any 2009 a l’Alt Urgell, gràcies a la creació de la iniciativa Pediatria dels Pirineus, Societat Cooperativa Professional. Així consta a les dades de la memòria d'activitat del 2016 que s’han fet públiques aquest dimecres. Pediatria dels Pirineus és una societat de professionals que des dels seus inicis dóna servei, per encàrrec del CatSalut, a l'Alt Urgell i, des del 2 d'octubre, ha ampliat la seva activitat a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. L'objectiu del projecte Pediatria dels Pirineus és garantir una atenció de qualitat, sostenible i eficient en una àrea geogràfica del país on tradicionalment hi ha hagut dificultats per garantir les cobertures.

Aquesta atenció és pediàtrica, obstètrica i ginecològica a la comarca de l’Alt Urgell, tant en assistència primària a les àrees bàsiques de salut de La Seu d’Urgell i Alt Urgell Sud, com en l'àmbit hospitalari a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: DAVID ELVIRA, DIRECTOR DEL CATSALUT

El Pirineu avui