Dues formatgeries de Cerdanya han estat premiades al concurs de formatges artesans del Pirineu que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell durant la Fira de Sant Ermengol. Concretament, el formatge 'Puigpedrós' del Molí de Ger ha guanyat el primer premi en la categoria de formatges elaborats amb llet de vaca de quallada àcida, mentre que el formatge 'Altajó', també del Molí de Ger, ha obtingut el tercer premi en la categoria de llet de vaca de quallada enzimàtica. Per la seva banda, 'La Carbassa' de La Vall de Meranges ha obtingut el segon premi de la categoria de formatges de cabra de quallada enzimàtica.

El 'Puigpedrós' és un formatge de pell rentada i pasta semidura on la seva coloració taronja influeix en el seu gust i la textura. L'Altajó' en canvi és un formatge de pasta cuita a 45ºC, d'escorça natural i elaborat també amb llet crua de vaca, amb una maduració a la cambra de 4 a 6 mesos. 'La Carbassa' és un formatge de llet crua d'ovella premsada, sense coure i amb una maduració de 24 mesos que fa que tingui un punt picant.
En total a la Fira de Sant Ermengol de la Seu s'han repartit més d'una trentena de premis entre els millors formatges de llet de vaca, cabra i ovella, formatges blaus, matons, recuits i iogurts.

El Pirineu avui