Les principals poblacions de l’Alt Pirineu s’han sumat aquest dimarts al migdia a les aturades davant dels llocs de feina i els ajuntaments, per tal de protestar contra l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A la Seu d’Urgell, desenes de persones s’han aplegat a la plaça dels Oms, on l’alcalde, Albert Batalla, ha llegit un manifest conjunt de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. L’acte ha comptat amb la presència de tots els grups amb representació al consistori.

A Puigcerdà també han estat desenes les persones que s’han aplegat a la plaça de l’ajuntament. Allà han escoltat el mateix manifest de l’AMI i l’ACM, que en aquest cas ha llegit l’escriptor i president de l’Associació del Llibre del Pirineu, Manel Figuera. L’acte ha congregat a la majoria de treballadors municipals, a veïns i a bona part dels regidors del consistori.
Als Pallars i a l’Alta Ribagorça també s’han celebrat concentracions aquest dimarts al migdia. A Sort, unes 150 persones s’han aplegat davant de l’ajuntament, entre elles diversos representants polítics del consistori i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, així com integrants del cos de Bombers. L’alcalde, Raimon Monterde, ha llegit el manifest de l’AMI i l’ACM i, en acabar, els assistents han cantat els Segadors.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui