Aquest diumenge, els veïns i veïnes de la Vall fosca s'han manifestat en suport als quatre veïns acusats d'impagament per Endesa. Els veïns en qüestió s'han negat a pagar factures des de l'any 2009, ja que consideren erroni l'aplicació de l'IVA.

Segons els acusats, l'elèctrica els reclama un IVA sense tenir en compte el preu bonificat de la llum que tenen els veïns de la Vall fosca per pertànyer a una zona amb contraprestació per la construcció de centrals.

La concentració s'ha iniciat davant l'Ajuntament de la Torre de Capdella on els veïns i veïnes han reclamat a Endesa que apliqui al municipi l'IVA al preu bonificat que estableix el conveni del 1927. La marxa l'ha encapçalat una pancarta amb la demanda de “La Vall Fosca en lluita conta Endesa. Defensem el conveni i els drets de la Vall. Volem les centrals”.

L'ajuntament no ha participat en la manifestació perquè no comparteix la reivindicació dels veïns.

Els quatre acusats estan citats a judici el dia 25 d'octubre al jutjat civil de Tremp.

El Pirineu avui