L’ajuntament de la Seu d’Urgell modificarà el nomenclàtor dels carrers de la ciutat per tal de dedicar un espai al referèndum de l’1 d’octubre. Ho farà després que el ple d’aquest passat divendres hagi aprovat una moció d’Esquerra Republicana, on es demanava l’habilitació d’un espai dedicat a aquest esdeveniment, tenint en compte la històrica mobilització que hi va haver aquell dia a la ciutat.

En aquesta sessió també s’han aprovat dues mocions molt similars, que denuncien la violència exercida per la policia l’1 d’octubre, demanen la dimissió del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i exigeixen la retirada dels policies espanyols que encara s’allotgen a la Seu.

Una moció l’havia presentat la CUP i finalment s’ha eliminat la demanda per tal que els hotelers deixin d’allotjar als agents.

Des de Compromís per la Seu, mentrestant, han donat suport a la part de la moció que rebutja la violència de la policia.

La formació socialista, mentrestant, ha votat en contra del canvi de nom del carrerer per dedicar un espai a l’1 d’octubre, en assegurar que aquesta és una mesura que no genera consens.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC - JESÚS FIERRO, TINENT ALCALDE LA SEU - PAU LOZANO, PORTAVEU CUP - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS

El Pirineu avui