La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell 2017 s’ha clos aquest diumenge assolint el seu rècord de vendes en tiquets de degustació de formatges, ja que ha arribat a les 6.500 unitats. Des de l’ajuntament també han destacat l’alta participació per part del públic en la vintena d’activitats programades dins d’aquesta fira dedicada al formatge artesà elaborat al Pirineu. Precisament, per tal de saber exactament quin és l’impacte econòmic que té la fira per a la ciutat, enguany el consistori ha encarregat l’elaboració d’un estudi, igual que ja va fer amb el Mercat Medieval i l’Escanyabocs.

Enguany la fira ha comptat amb la particiapció de 48 formatgeries d’arreu del Pirineu, a més dels convidats d’aquesta edició, que venien de Lanzarote. En total, els assistents han pogut degustar i triar entre 150 varietats diferents de formatge. Entre aquests assistents hi ha hagut la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que enguany ha estat l’encarregada de presidir l’acte inaugural de la fira.
Posteriorment ha fet una visita a les diferents zones del certamen i n’ha valorat de forma molt positiva la seva vitalitat.

Pel que fa als premis del 23è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, tres formatgeries artesanes de l’Alt Urgell han estat guardonades: La Reula, que ha obtingut dos premis: medalla bronze al millor mató i medalla d‘or millor iogurt; Mas d’Eroles, d’Adrall, que ha estat premiat en la categoria de formatge de vaca quallada enzimàtica (amb una medalla d’or per al formatge Ermesenda, i una medalla de plata per al formatge Tartera); i la formatgeria Serrat Gros, d’Ossera, que ha obtingut medalla de bronze al millor formatge amb condiments. En el mateix marc, també s’ha lliurat el premi Amic del Formatge, a Cesca Olm i Pep Lizandra, fundadors de la formatgeria artesana L’Orri, de Mussa.

Parlen al vídeo: MERITXELL SERRET, CONSELLERA AGRICULTURA - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui