La majoria de comerços i administracions de l’Alt Urgell han tancat aquest dijous, amb motiu de la festa nacional espanyola, excepte aquells establiments de poblacions més turístiques que habitualment ja obren els festius. Al país, però, hi ha hagut diversos ajuntaments que no han fet festa i on alguns regidors i alcaldes han anat a treballar com qualsevol altre dia. Un dels casos a l’Alt Urgell ha estat el de Coll de Nargó, on l’alcalde i un regidor han atès als ciutadans que hi han anat i han aprofitat per avançar feina. Tot i això, han deixat clar que hi ha molts dies festius al llarg de l’any en què també treballen.

La situació política que viu el país també ha comportat alguns canvis en el desenvolupament de la celebració del 12 d’octubre a l’Alt Urgell. Així, enguany no hi ha hagut la tradicional missa a la catedral ni la celebració oferta pels cossos policials espanyols a la sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, ALCALDE DE COLL DE NARGÓ

El Pirineu avui