Segons les dades obtingudes pel Consell Comarcal del Pallars Jussà a través de la recaptació de la taxa turística, l'any 2016 ha tancat la temporada d'estiu amb un 20% més de pernoctacions, respecta la temporada passada. En xifres es traduiria en 82.084 pernoctacions al 2016 respecte les 68.031 registrades l'any 2015.

La taxa no s'aplica a menors de 16 anys i als allotjaments com albergs, cases de colònies i segones residències, per tant el nombre de pernoctacions a la comarca ha estat major del comptabilitzat.

L'increment s'ha vist reflectit en la gran majoria d'equipaments turístics.

Des del Consell Comarcal es valora positivament aquestes dades, ja que posicionen la comarca com a destí turístic. Des del consell es valora l'esforç del sector per crear un producte de qualitat lligat a l'atractiu cultural i la natura.

Segons el president del consell comarcal, Constantí Aranda, les dades obtingudes en aquest últim any donen seguretat i confiança al turisme del territori. En el cas que el projecte geoparc no obtingui el certificat, Constantí assegura que la comarca segueix tenint molt potencial.

Des del Consell Comarcal es mostren optimistes i esperen seguí augmentant i dinamitzant el turisme del Pallars Jussà.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui