Bellver de Cerdanya acull aquest dimecres i dijous la 43a edició de la Fira Ramadera que, com en la passada edició, compta amb prop d'un centenar de caps de bestiar i una vintena de ramaders. Un dels plats forts d'aquest primer dia de fira ha estat el concurs de Raça Bruna dels Pirineus i de Cavall Pirinenc Català, on un jurat ha valorat els millors exemplars de cada categoria.

Tot i ser una exposició de bestiar, la fira no deixa de ser també un punt de trobada per fer negoci. Els ramaders han de fer grans esforços per mantenir la Raça Bruna dels Pirineus i que aquesta pugui competir amb altres races igual de productives.

Des de l'ajuntament de Bellver es plantegen canviar les dates de la fira, ja que l'afluència de visitants és més alta quan es celebra al cap de setmana. És per això que, de cares a properes edicions, la fira es podria celebrar el segon cap de setmana d'octubre.
A banda del concurs de bestiar, la tradicional fira ramadera de Bellver també compta amb un mercat de maquinària agrícola d’ocasió, una demostració d'esquilat de vaques i un seguit de parades de productes artesanals.

Parlen al vídeo: XAVI PUIG, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAÇA BRUNA PIRINEUS

El Pirineu avui