La manca de precipitacions i les altes temperatures del que portem de tardor han fet que aquesta estigui sent una mala temporada de bolets a tot l’Alt Pirineu. Justament, aquest darrer cap de setmana la Seu d’Urgell ha celebrat una trobada micològica, i els seus participants han tingut força problemes per trobar exemplars de gaires bolets diferents per exposar. I és que la sequera que pateixen els boscos de l’Alt Pirineu està dificultant molt l’aparició d’aquests fongs.

De moment, les poques espècies que s’estan trobant són el rovelló d’avet, els ceps i algun fredolic. Els micòlegs també apunten que, tot i que aquest any està sent certament dolent, ja fa dues o tres tardors que les precipitacions són baixes, de manera que la problemàtica no és nova.

Parlen al vídeo: JOAN MONTÓN, MICÒLEG

El Pirineu avui