El Museu Espai Ceretània de Bolvir participarà aquest dissabte i diumenge al 17e Cap de setmana Ibèric, unes jornades que es celebren a molts jaciments de Catalunya i que formen part de la Ruta dels Ibers, impulsada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. Durant els dos dies s'oferiran activitats gratuïtes dirigides a tots els públics, com ara una una jornada de portes obertes al museu, una visita guiada al jaciment del Castellot i una conferència i tastet de vi, ja que enguany les jornades es dediquen a la beguda de l'època.

És la segona vegada que Bolvir participa a La ruta dels Ibers, un projecte de turisme cultural que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics museïtzats, prop d'una vintena, així com els pobles que els habitaven.

A més, durant el cap de setmana també es presentaran les darreres troballes que s'han descobert al jaciment de Bolvir durant l'última campanya d'excavació del juliol.

El jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir va ser descoberts el 1992, tot i que els treballs van començar l’any 2006, gràcies a la voluntat de l’ajuntament. A més, des de fa dos anys és un campus d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Pirineu avui