Els historiadors i membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, Carles Gascon i Oliver Vergés, ja han donat a conèixer les conclusions del treball de recerca que han fet durant quatre anys al voltant de la datació de l’acta de consagració de la Catedral d’Urgell. Es tracta d’un pergamí que recull, entre d’altres coses, l’enumeració dels béns de cadascuna de les 287 parròquies del Pirineu català. Després d’analitzar-les totes, els investigadors han detectat que hi ha incongruències.

Segons aquests historiadors, l’acta s’hauria redactat en l’època del bisbe Ermengol, i la qüestió és saber perquè es va posar una data que no era certa.

Tot plegat s’ha donat a conèixer aquest divendres al vespre en una nova sessió del cicle “Desenterrant el passat”, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Parlen al vídeo: CARLES GASCON, HISTORIADOR - OLIVER VERGÉS, HISTORIADOR

El Pirineu avui