Pediatria dels Pirineus ha iniciat aquesta setmana la seva activitat pediàtrica a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, ampliant així l'activitat que des del 2009 està duent a terme a la comarca de l'Alt Urgell. L'activitat, encarregada pel Servei Català de la Salut, inclou l'atenció especialitzada de pediatria a l'Hospital del Pallars i l'atenció primària pediàtrica de les quatre Àrees Bàsiques de Salut (a Tremp, La Pobla de Segur, Sort i el Pont de Suert). Per poder prestar aquest servei, es compta amb els quatre professionals ja existents a les àrees bàsiques de salut i a més es contracten dos pediatres més.

Pediatria dels Pirineus té com a objectiu un model assistencial pediàtric de proximitat, alta resolució i alta accessibilitat, tant pel que fa a l’activitat presencial com no presencial. A més, té com a soci l'Hospital Sant Joan de Déu que facilita la formació continuada dels professionals i el seguiment especialitzat dels nens i nenes en un centre amb alta tecnologia, donant suport a la consulta de casos clínics complexos entre professionals, en format presencial o telemàtic.
 El projecte inclou la realització de sessions setmanals de formació amb connexió telemàtica amb la Unitat Maternoinfantil de l’Alt Urgell, així com emprar tots els protocols d’atenció assistencial neonatològics i pediàtrics de Sant Joan de Deu.

El Pirineu avui