Des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat s'ha organitzat una jornada tècnica sobre el Cavall Pirinenc Català per donar a conèixer l'excel·lent aptitud càrnia d'aquest animal i crear sinergies entre productors, restauradors i comerciants.

Actualment el consum de carn de cavall és pràcticament inexistent, tot i això, en els últims anys, ha augmentat la demanda d'aquesta gràcies a la qualitat i les propietats nutricionals.

Tot i la reticència que mostra el consumidor a aquesta carn, segons l'Eva Martínez, cuinera de Can Jordi, uns dels obstacles que frenen més el consum de la carn de poltre és la distribució i no saber com cuinar-la.

La carn de poltre és caracteritza per ser molt suau i tendra.

Parlen al vídeo: MARIPAU MONTORO, ESCOLA AGRÀRIA PALLARS - JOAN MORET, PRESIDENT FEDERACIÓ CAVALL PIRINENC CATALÀ - EVA MARTÍNEZ, RESTAURANT CAN JORDI

El Pirineu avui