Els fets ocorreguts el passat diumenge 1 d’octubre durant la celebració del referèndum han motivat la presentació de diverses mocions de cara al proper ple de l’ajuntament de la Seu d’Urgell. Una d’elles l’han impulsada l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis i a la Seu l’han presentada de forma conjunta les tres forces independentistes amb representació al consistori: el PDeCAT, Esquerra i la CUP. Aquesta denuncia la violència de la policia espanyola, demana la seva retirada de Catalunya, reclama la dimissió del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i sol·licita la mediacicó europea, entre d’altres coses. A banda, la CUP ha presentat una altra moció que va una mica més enllà en relació a l’estada dels agents espanyols a Catalunya.

D’altra banda, Esquerra Republicana també ha presentat una moció relacionada amb la reacció ciutadana que hi va haver a la Seu el diumenge. Així, demanaran que la plaça de les Monges passi a dir-se plaça de l’1 d’octubre.

Tot i que el proper ple s’havia de celebrar aques pròxim dilluns al vespre, els esdeveniments que s’espera que hi hagi en les properes hores a nivell de país han fet que s’hagi optat per aplaçar-lo. Una opció seria fer-lo el divendres 13 d’octubre a la tarda, però encara no està clar.

Parlen al vídeo: PAU LOZANO, REGIDOR DE LA CUP - FRANCESC VIAPLANA, REGIDOR D’ESQUERRA

El Pirineu avui