"Tu ets important" inclou 21 accions transversals dividides en cinc línies d´actuació diferents per potenciar principalment la qualitat de vida de la gent gran i la seva capacitat econòmica. Per aquest motiu, es revisaran i s´actualitzaran les pensions de solidaritat, que actualment reben gairebé 800 persones. També s´augmentaran, entre un 10 i un 20%, els llindars econòmics de cohesió social per a aquelles persones que rebin aquest subsidi. En l´àmbit sanitari, s´oferirà l´accés directe al 100% de les prestacions i es tramitarà el règim de tercer pagador.

Aquest pla d´atenció integral preveu també diverses iniciatives per fomentar la participació de la gent gran en la comunitat i, així, evitar-ne l´exclusió social. El ministre ha confirmat que algunes accions del pla ja s´estan desenvolupant.

Parlen al vídeo: Xavier Espot, ministre d´Afers Socials, Justícia i Interior - Ester Fenoll, secretària d´Estat d’Afers Socials i Ocupació

El Pirineu avui