Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya vol que el projecte d'ampliació del telecabina Alp 2500 fins al refugi del Niu de l'Àliga sigui ben aviat una realitat. Per això ja ha tret a licitació les obres i ara està negociant amb l'ajuntament de Bagà la renovació de la concessió de la part del complex que es troba al Berguedà.

El president de FGC, Enric Ticó, ha parlat sobre aquest projecte d'ampliació durant la Comissió Assessora que FGC organitza cada sis mesos a les tres comarques on hi té estacions d'esquí i que aquest dijous ha estat el torn de Cerdanya.

L'allargament del telecabina s'aconseguirà arribar al cim de la tosa, de manera que es completaran els escassos metres que falten actualment entre l'estació superior del giny mecànic i el refugi del Niu de l'Àliga. Els usuaris no hauran de fer transbord ja que la mateixa cabina enllaçarà amb el nou recorregut i podran decidir a quina parada baixen.

FGC preveu una inversió de 4 milions d'euros. La intenció és que l'obra estigui enllestida el mes de febrer per tal que l'estrena es pugui incloure en els actes de celebració del 75è aniversari de l'estació.

Parlen al vídeo: ENRIC TICÓ, PRESIDENT FGC

El Pirineu avui