L’Alt Pirineu i Aran ha experimentat la taxa de natalitat més baixa del país l’any 2016. Segons les dades fetes públiques recentment per l’Idescat, la vegueria pirinenca va assolir una taxa del 7,4 per mil, i justament dues comarques d’aquest territori, els dos Pallars, s’han situat també a la cua del país en el còmput global de comarques. Així, al Jussà s’ha situat en el 5,7 per mil i al Sobirà en el 6 per mil. Les dades de l’Alt Pirineu i Aran també són més baixes quan s’analitza el nombre de fills per dona. Així, mentre a les Comarques de Girona, la Catalunya Central i Ponent es van situar al capdavant del país, amb xifres al voltant d’un fill i mig per dona, a l’Alt Pirineu el nombre es va situar en l’1,17. L’Alt Pirineu també ha encapçalat el descens de nadons nascuts vius, amb una caiguda del 6,4%, seguit del Camp de Tarragona i les Comarques Gironines, amb caigudes del 5,7 i el 5,4% respectivament.

El Pirineu avui