Fins a 25 pilots han participat aquest divendres i dissabte a la primera edició del Rally Comtat de Cerdanya, una prova automobilística de regularitat en carretera oberta, que ha nascut amb l'objectiu de consolidar-se com ho ha fet l'altra prova de motor del municipi d'Alp, la Pujada a Masella, que es celebra al juliol i que ja ha arribat a la 7a edició.

A dos quarts de nou del vespre, els participants han anat sortint un per un des nucli urbà d'Alp direcció Masella i després han passat per Castellar de n'Hug, Gironella, Ripoll i finalment han tornat a Alp, creuant així diferents comarques, trepitjant també l'Alta Cerdanya i completant un total de 700 quilòmetres, dels quals 378 han estat de regularitat.

La prova, organitzada pel Club Esportiu Cerdanya Racing, ha comptat amb participants catalans reconeguts en el món del motor, com Antoni Zanini o l'equip Nenas Team. Tots ells han mostrat els seus vehicles clàssics preparats per aquest tipus de circuits.

La parella formada per Gutiérrez-Jordan (Opel Ascona) ha estat la guanyadora de la primera edició d'aquest rally. La segona plaça l'ha ocupat el Lancia Beta-Coupé de Fortuny-Jiménez i la tercera posició ha estat per la parella Armadas-Vives i el seu Volkswagen Golf GTI.

Parlen al vídeo: PERE ROS, PRESIDENT CERDANYA RACING

El Pirineu avui