Els municipis de l'Alt Pirineu s'han despertat aquest matí amb tots els comerços tancats, la majoria de les cadenes de supermercats s'han sumat a l'aturada, com el cas de l'Esclat i el Dia. Des de les set de la matinada s'ha tallat el transit de la c-13 i la n-260 a l'altura de la Pobla de Segur, sobre les 150 persones s'han manifestat en aquest tram, de forma pacífica amb pintades a favor a la democràcia i cartells denunciant la brutal violència que va exercir la Guàrdia Civil el passat diumenge. Al Pallars Sobirà també s'ha tallat la n-260 a l'altura de Sort, seguit d'uns parlaments a l'ajuntament.

L'accés est dels Pallars, el Port de Comiols s'ha tallat a partir de la 13.00h del migdia.

Les escoles dels Pallars, excepte el centre educatiu CEIP Valldeflors de Tremp, s'han sumat a l'aturada anul·lant la jornada lectiva; el centre de Tremp ho ha fet a partir del migdia.

A les 12.00h del migdia s'ha organitzat una concentració a Tremp, amb una participació de més de 1000 persones, a la Pobla de Segur se n'ha organitzat una altra a la tarda.

L'Alta Ribagorça ha organitzat una tractorada a la N-230 a l'altura de Pont de Suert seguit d'un vermut popular. A la tarda han seguit amb una concentració popular d'avant l'ajuntament.

L'ambient al llarg del territori ha estat festiu i pacífic.

El Pirineu avui