L’aturada de país d’aquest dimarts ha tingut un seguiment majoritari a l’Alt Urgell. A la Seu d’Urgell, a banda de la vaga, hi ha hagut dues manifestacions i piquets que han tallat des de primera hora del matí les carreteres N260 i N145. Quan passaven pocs minuts de les deu de matí, un miler de persones ha iniciat una manifestació des del Passeig Joan Brudieu, darrere de dues pancartes a favor de la democràcia i contra la violència, i també a favor de la república catalana. En passar davant dels hotels on s’allotgen els policies nacionals i els guàrdia civils arribats per l’1 d’octubre, els manifestants els han
escridassat, mentre des d’una finestra algú gravava d’amagat amb un mòbil. En arribar a les rotondes de sortida de la Seu, els manifestants s’han dividit per anar a unir-se a la gent que tallava les dues carreteres.

La vaga també s’ha notat en molts serveis públics i institucions, com ara al Sant Hospital de la Seu d’Urgell, l’ajuntament o el Consell Comarcal.

La immensa majoria de comerços i oficines de la comarca no han obert i a la Seu d’Urgell el mercat dels dimarts ha comptat només amb la presència de mitja dotzena de parades, agrupades a la plaça del Patalín. A la comarca també s’han realitzat diversos actes, com ara concentracions i marxes lentes de tractors. D’altra banda, a la Seu les manifestacions en contra de la violència policial ja van començar aquest divendres amb una cassolada davant dels hotels que acullen als agents de la policia i la guàrdia civil. Va durar prop de 3 hores i va congregar a centenars de persones, que van comptar amb el suport dels bombers i les seves sirenes.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, MEMBRE DELS PIQUETS - PAU LOZANO, REGIDOR DE LA CUP - CARLES SABATER, PRESIDENT COMITÈ EMPRESA HOSPITAL LA SEU

El Pirineu avui