Tremp va viure una jornada electoral tranquil·la i sense cap incident. Des de les 5 de la matinada, ciutadans del municipi s'aproximava a l'escola CEIP Valldeflors; des de la nit del divendres, ja hi havia joves que havien pernoctat dins del recinte.

Durant tot el dia un volum de gent entre les 800 i les 1200 persones va envoltar el recinte electoral. La resposta ciutadana va ser pacifica i inclús es va organitzar concerts improvisats.

Al migdia és va fer un primer recompte amb un 40% de participació. Sobre les 18.00h de la tarda es va fer un segon recompte en previsió dels esdeveniments que succeïen en localitats relativament properes al municipi de Tremp. El recompte es va fer poder abans que els Mossos d'esquadra s'enduguessin les urnes.

Des de l'Assemblea Nacional Catalana del Pallars Jussà ha agraït la resposta ciutadana que va permetre que la jornada fos històrica, i que es va viure com una festa popular.

Parlen al vídeo: JOANA FRANCH, CIUTADANA - JOSEP MAZARICO, CIUTADA - JOAN CASTELL, ANC PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui